Pressrum Divinamedia DIVINAMEDIAS
PRESSRUM
Photo by Andrii Zastrozhnov | Dreamstime Photo by Chernetskaya, Dreamstime

PRESSMEDDELANDEN

Boksläpp den 27 januari:
Vacker och berörande konstsaga om kraften i drömmar

Den gyllene dalen

 

Har du varit i dalen som glimmar, där småfolk och småkryp i bäckarna simmar? En gyllene dal, där du kan göra allt du någonsin drömt om och är perfekt som du är – bara genom att finnas till?

Den gyllene dalen av Malin Sellergren är en 90-sidig konstsaga med poetiska sånger och 72 fantasifulla bilder som för tankarna till Elsa Beskow och Beatrix Potter. En rörande berättelse som tar upp teman som meningen med livet och döden, sorg över förlorade drömmar och vad som kan skapa meningsfullhet och lycka i livet.


UTGIVNING

Malin Sellergren

Den gyllene dalen ges ut i hårdband den 27 januari 2023.
E-boken släpps den 5 augusti 2023.

Boksläpp den 12 december:
Författardebut med känsloladdad high-quest fantasy

Storm Ealdgyd Sofie M Eira

 

Sofie M. Eira debuterar med ”Storm över Ealdgyd” – en känsloladdad high-quest fantasy för tonåringar och unga vuxna. Boken, som är den första i serien ”Arvet Zapalis”, bjuder på många överraskande vändningar.

Zapalis är en magisk flöjt som kan bringa förödelse om den hamnar i fel händer. När magikerna i gruppen Nekromantica dyker upp i staden Korporus för att söka efter Zapalis, sprider de skräck bland invånarna. Kungen av östlandet ber magikerna i Lumomantica om beskydd och de båda grupperna drabbar samman på Korporus gator. Tonårspojken Miken dras ofrivilligt in i magikernas kamp när han upptäcker att han har en sällsynt magisk gåva. Den gör honom till nyckeln i kampen om Zapalis och han tvingas ut på en halsbrytande färd till avlägsna platser.

På klassiskt fantasymanér berör ”Storm över Ealdgyd” frågor om ondska, godhet och moraliska dilemman. Samtidigt skiljer den sig från många andra i genren genom att lägga lite mer fokus på känslor och relationer.

Sofie påbörjade arbetet med boken för ungefär elva år sedan som en slags verklighetsflykt. Hon älskar att skriva och har redan börjat skriva nästa bok i serien.

– Om jag själv får bestämma, är detta bara början på min författarkarriär. Idéerna till nya berättelser är oändliga, säger Sofie, som annars arbetar som arbetsterapeut och frilansande litterär konsult i Uppsala.

 

UTGIVNING

Sofie M Eira, foto Alexander Forslund”Storm över Ealdgyd” ges ut i mjukband den 12 december.
E-boken släpps den 24 mars 2023.

Jesper Sipola debuterar med självbiografin ”Obetrodd”

 

”Om man säger något tillräckligt ofta blir det en sanning, sägs det. Då borde också något som nästan aldrig nämns sakta suddas ut från historiken. Något som en historia. Min historia. Det vill inte jag.”

Så inleder Jesper Sipola berättelsen om hur hans liv tog en dramatisk vändning när han var elva år gammal. Från att ha varit en energifylld pojke som ägnade sig åt olika idrotter varje dag, drogs benen undan för honom, både bokstavligt och bildligt. Han blev oförklarligt sjuk och hamnade i rullstol men fick aldrig veta varför.

– Jag har velat berätta min historia sedan jag var tolv år gammal. På orten där jag växte upp förstod nog de flesta att något var på tok med mig, men de visste inte mer än så. När jag började studera på universitet fick jag idén att göra en bok av min historia. Nu, åtta år senare, har idén äntligen blivit verklighet, säger Jesper.

”Obetrodd” är en unik historia om en personlig resa – från svåra men kärleksfulla barndomsår till ett vuxenliv med nya värdefulla insikter. Berättelsen skapar även igenkänning i många av Jespers känslor och tankar på vägen.

Jesper är 31 år, arbetar som systemspecialist och bor i Örebro med sambo, två söner och hunden Charlie.

 

FÖRFATTARTRÄFF

Foto: Rebecca ThorslundDen 24 september kl 13.00 håller Jesper ett event på Biohuset I Mariefred, där det går att ställa frågor, mingla och köpa signerade exemplar av boken.

 

 

 

UTGIVNING

Obetrodd” ges ut i hårdband och blir tillgänglig i bokhandeln den 30 september. E-boken släpps till bibliotek och bokhandlare den 10 mars 2023.

FANTASYDEBUT – FÖRSTA ROMANEN I EN UNGDOMSSERIE AV MICHELLE UHLIN LILJA

Den 2 maj debuterar Michelle Uhlin Lilja med fantasyromanen Det utdöda folkets väktare. Det är första boken i en bokserie som Michelle har arbetat med i närmare tolv år.

 

Det_utdoda_folkets_vaktare

 

Fantasyromanen Det utdöda folkets väktare utspelar sig i världen Acoran där det finns märkliga varelser som churoxer, stenhovar och blodtörstiga skymningsmaror. Huvudpersonen, Aira, är en 19-årig flicka som bor med sin bror och sina föräldrar i landet Kiritar. När hon arbetar som lärling hos byns arkivarie får hon kännedom om det gamla duliska folkslaget som en gång styrde hennes land. Efter en olycka måste Aira lämna sin skyddade tillvaro och ge sig ut på en vandring som totalt förändrar hennes liv. Samtidigt för den henne närmare svaren på alla hennes frågor om det mystiska utdöda folket.

Egenutgivaren Gunilla Fagerholm satsar på Divinamedia Publishing

När Gunilla Fagerholm flyttade till Spanien var hon tvungen att avregistrera sig som egenutgivare och söka upp ett svenskt bokförlag. Efter att ha fått kontakt med Divinamedia Publishing bestämde hon sig för att ge förlaget en chans. Divinamedia Publishing ger nu ut hennes fyra böcker i e- och ljudboksformat.

 

 

Gunilla Fagerholm

ÄR DU JOURNALIST ELLER RECENSENT?

Är du kulturjournalist, bokrecensent eller -bloggare och vill komma i kontakt med någon av våra författare? Hör av dig till oss och berätta ditt ärende, så hjälper vi dig att få den information du behöver. Söker du bilder för publicering i anslutning till en redaktionell text om en aktuell författare eller bok, kommer du snart att kunna hämta bilder direkt från denna sida. Innan det är möjligt, är du välkommen att kontakta oss med en förfrågan.

Har du ett färdigt bokmanus är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss. Vi samarbetar både med debutanter och etablerade författare som föredrar ett litet förlag med personligt anslag.