PRESSRUM Photo by Andrii Zastrozhnov | Dreamstime Photo by Chernetskaya, Dreamstime

PRESSMEDDELANDEN

Jesper Sipola debuterar med självbiografin ”Obetrodd”

 

”Om man säger något tillräckligt ofta blir det en sanning, sägs det. Då borde också något som nästan aldrig nämns sakta suddas ut från historiken. Något som en historia. Min historia. Det vill inte jag.”

Så inleder Jesper Sipola berättelsen om hur hans liv tog en dramatisk vändning när han var elva år gammal. Från att ha varit en energifylld pojke som ägnade sig åt olika idrotter varje dag, drogs benen undan för honom, både bokstavligt och bildligt. Han blev oförklarligt sjuk och hamnade i rullstol men fick aldrig veta varför.

– Jag har velat berätta min historia sedan jag var tolv år gammal. På orten där jag växte upp förstod nog de flesta att något var på tok med mig, men de visste inte mer än så. När jag började studera på universitet fick jag idén att göra en bok av min historia. Nu, åtta år senare, har idén äntligen blivit verklighet, säger Jesper.

”Obetrodd” är en unik historia om en personlig resa – från svåra men kärleksfulla barndomsår till ett vuxenliv med nya värdefulla insikter. Berättelsen skapar även igenkänning i många av Jespers känslor och tankar på vägen.

Jesper är 31 år, arbetar som systemspecialist och bor i Örebro med sambo, två söner och hunden Charlie.

 

FÖRFATTARTRÄFF

Foto: Rebecca ThorslundDen 24 september kl 13.00 håller Jesper ett event på Biohuset I Mariefred, där det går att ställa frågor, mingla och köpa signerade exemplar av boken.

 

 

 

UTGIVNING

Obetrodd” ges ut i hårdband och blir tillgänglig i bokhandeln den 30 september. E-boken släpps till bibliotek och bokhandlare den 12 januari 2023. Har du frågor eller vill boka en intervju? Sänd ett meddelande till press@divinamedia.se. Är du recensent kan du använda samma e-postadress för att efterfråga recensionsexemplar.

FANTASYDEBUT – FÖRSTA ROMANEN I EN UNGDOMSSERIE AV MICHELLE UHLIN LILJA

Den 2 maj debuterar Michelle Uhlin Lilja med fantasyromanen Det utdöda folkets väktare. Det är första boken i en bokserie som Michelle har arbetat med i närmare tolv år.

 

Det_utdoda_folkets_vaktare

 

Fantasyromanen Det utdöda folkets väktare utspelar sig i världen Acoran där det finns märkliga varelser som churoxer, stenhovar och blodtörstiga skymningsmaror. Huvudpersonen, Aira, är en 19-årig flicka som bor med sin bror och sina föräldrar i landet Kiritar. När hon arbetar som lärling hos byns arkivarie får hon kännedom om det gamla duliska folkslaget som en gång styrde hennes land. Efter en olycka måste Aira lämna sin skyddade tillvaro och ge sig ut på en vandring som totalt förändrar hennes liv. Samtidigt för den henne närmare svaren på alla hennes frågor om det mystiska utdöda folket.

Michelle Uhlin Lilja i medierna
Egenutgivaren Gunilla Fagerholm satsar på Divinamedia Publishing

När Gunilla Fagerholm flyttade till Spanien var hon tvungen att avregistrera sig som egenutgivare och söka upp ett svenskt bokförlag. Efter att ha fått kontakt med Divinamedia Publishing bestämde hon sig för att ge förlaget en chans. Divinamedia Publishing ger nu ut hennes fyra böcker i e- och ljudboksformat.

 

 

Gunilla Fagerholm

– Jag tyckte det var roligt med ett nystartat företag med två kvinnor som hade en massa kompetens, säger Gunilla Fagerholm.

ÄR DU JOURNALIST ELLER RECENSENT?

Är du kulturjournalist, bokrecensent eller -bloggare och vill komma i kontakt med någon av våra författare? Hör av dig till oss och berätta ditt ärende, så hjälper vi dig att få den information du behöver. Söker du bilder för publicering i anslutning till en redaktionell text om en aktuell författare eller bok, kommer du snart att kunna hämta bilder direkt från denna sida. Innan det är möjligt, är du välkommen att kontakta oss med en förfrågan.

Har du ett färdigt bokmanus är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss. Vi samarbetar både med debutanter och etablerade författare som föredrar ett litet förlag med personligt anslag.