Gunilla Fagerholm

Gunilla Fagerholm

FÖRFATTARE

Gunilla Fagerholm

Gunilla Fagerholm föddes i mitten av 1940-talet och växte upp i Stockholm, i en mycket internationell miljö. Detta väckte redan tidigt väckte hennes intresse för resten av världen. 

Efter avslutade språkstudier vid Stockholms universitet började Gunilla arbeta inom resebranschen, vilket var ett naturligt val med tanke på hennes lust att utforska främmande kulturer och språk. Efter 15 år i branschen bytte hon inriktning och etablerade sig som datorkonsult i resebranschen. 

Men de önskade få ut mer av livet, Gunilla och hennes make. Därför bestämde de sig 1996 för att byta ut det bekväma förortslivet mot en lerhydda på ett före detta kenyanskt majsfält. I sin blåögda jakt på paradiset råkade de emellertid ut för en hel del problem, vilka medförde att de efter fem år blev tvungna att återvända till Sverige. 

De tillbringade ett antal år på den sörmländska landsbygden men tvingades av hälsoskäl flytta till Costa Blanca i Spanien som lär ha ett av världens bästa mikroklimat. Där bor de tillsammans med sin golden retriever Dino – döpt efter dinosaurieungen i Fred Flintstone.

I MEDIERNA

Artikel i Eskilstuna-Kuriren

Artikel i Boktugg

Pressmeddelande

Frågor till Gunilla

aktuella böcker

Och Nillan bet ihop och log av Gunilla Fagerholm
… och Nillan bet ihoP och log

”… och Nillan bet ihop och log” handlar om Gunillas barndom och uppväxt i Stockholm och Bromma ända tills hon och hennes make bestämmer sig för att flytta till en by på den afrikanska landsbygden. Livet i Sverige var på den tiden mycket annorlunda jämfört med hur det är idag, vilket boken förmedlar på ett levande sätt. 

E-bok (Bokus)

Ljudbok (Bokus)

E-bok (Adlibris)

Ljudbok (Adlibris)

Blaogd i luhyaland av Gunilla Fagerholm
BLÅÖGD I LUHYALAND

Blåögd i luhyaland berättar den sanna historien om Gunilla och hennes make. Som en start på ett helt nytt liv väljer de att emigrera till en kenyansk landsortsby. De vill leva enkelt, närmare naturen och hjälpa andra. Det visar sig dock att de varit blåögda när de försöker förverkliga denna dröm. Också i deras paradis finns det giftiga ormar! 

E-bok (Bokus)

Ljudbok (Bokus)

E-bok (Adlibris)

Ljudbok (Adlibris)

Forvridna sinnen av Gunilla Fagerholm
FÖRVRIDNA SINNEN

Förvridna sinnen är Gunillas första skönlitterära bok, en kriminal- och äventyrsroman som utspelar sig under 1970-talet. Tonåringen Jenny Johnson från Mora, Minnesota, kastas en vacker sommarkväll brutalt ut i vuxenlivet. Hon bestämmer sig för att söka sina rötter i Mora i Dalarna. Detta beslut för med sig oanade händelser av ett mycket traumatiskt slag, och även hennes nyfunna vänner har stora beslut att tampas med. Intrigen tätnar …

BOKTRAILER

E-bok (Bokus)

Ljudbok (Bokus)

E-bok (Adlibris)

Ljudbok (Adlibris)

Rosterna tystnar av Gunilla Fagerholm
RÖSTERNA TYSTNAR

Rösterna tystnar är den spännande fortsättningen på Förvridna sinnen. Jenny, som trott att alla hennes bekymmer varit över, upptäcker till sin förfäran att detta långt ifrån är fallet. Är hon tokig, eller?

BOKTRAILER

E-bok (Bokus)

Ljudbok (Bokus)

E-bok (Adlibris)

Ljudbok (Adlibris)

Har du ett färdigt bokmanus är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss. Vi samarbetar både med debutanter och etablerade författare som föredrar ett litet förlag med personligt anslag.