Foto: Rebecca Thorslund

JESPER SIPOLA

FÖRFATTARE

Foto: Rebecca Thorslund

Jesper är 31 år gammal och bor i Örebro med sin sambo, två söner och hunden Charlie. Han har en kombinerad universitetsutbildning inom företagsekonomi och informatik, med tillägg av kurser i retorik. Förutom att skriva böcker, arbetar han som systemspecialist på ett IT-företag i Örebro.

Den 30 september debuterar Jesper med självbiografin Obetrodd: Tills livet blev mitt att påverka. Det är en personlig och ingående beskrivning av ett dramatiskt sjukdomsförlopp utan diagnos. En unik historia om en personlig resa – från svåra men kärleksfulla barndomsår till ett vuxenliv med nya insikter.

Sju frågor till Jesper

Jespers hemsida

Artikel i Boktugg

Artikel i Nerikes Allehanda

Artikel i Mariefreds tidning

Artikel i Mariefredsposten

AKTUELL BOK: OBETRODD

Inbunden – 120 sidor

Om man säger något tillräckligt ofta blir det en sanning, sägs det. Då borde också något som nästan aldrig nämns sakta suddas ut från historiken. Något som en historia. Min historia. Det vill inte jag.

Så inleder Jesper Sipola berättelsen om hur hans liv tog en dramatisk vändning när han bara var elva år gammal. Från att ha varit en energifylld pojke, som ägnade sig åt olika idrotter varje dag, drogs benen undan för honom – både bokstavligt och bildligt. Han blev sjuk och hamnade i rullstol men fick aldrig veta varför.

Obetrodd är en personlig och ingående beskrivning av ett dramatiskt sjukdomsförlopp utan diagnos. Hur Jesper och hans föräldrar fick kämpa för att bli betrodda när sjukvården inte gav några svar. Hur sjukdomen påverkade Jespers uppfattning om sig själv och hur han lyckades vända sin oro och besvikelse till något positivt.

Det är en unik historia om en personlig resa – från svåra men kärleksfulla barndomsår till ett vuxenliv med nya insikter. En ingående skildring av Jespers känslor och tankar på vägen – tills den dag han inser att livet är hans att påverka.

Den tryckta boken släpps den 30 september 2022 och beräknas vara tillgänglig hos bibliotek och bokhandlare från och med detta datum.

Har du ett färdigt bokmanus är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss. Vi samarbetar både med debutanter och etablerade författare som föredrar ett litet förlag med personligt anslag.