Weronica Nässelqvist

Weronica Nässelqvist

FÖRFATTARE

Weronica Nässelqvist

Weronica Nässelqvist är född och uppvuxen i Jönköping men bor numera i Tranås med sin sambo och sina bonusbarn. Hon är omgiven av en stor familj med tre vuxna biologiska barn, två bonusbarn och fem barnbarn, där ett av barnbarnen har varit inspirationskällan till boken om Vivi. Weronica började skriva redan som barn, men texterna låg på is under många år. Efter att ha deltagit i en skrivarkurs 2022 tog hon upp skrivandet på nytt, vilket resulterade i att hon debuterade som författare med bilderboken Jätteflugsvampen 2023. Vivi virvelvind busar och skojar är hennes andra bok.

I MEDIERNA

Smakprov

Boktugg

Svensk Bokhandel – Nya böcker

Pressmeddelande

VIVI VIRVELVIND BUSAR OCH SKOJAR

Vivi virvelvind busar och skojar av Weronica Nässelqvist

Kan man städa med tandkräm? Den frågan har fyraåriga Vivi inte tid att ställa. När hon blir ensam i badrummet hittar hon en tandkrämstub och börjar gno in handfatet med tandkrämen. Sedan fortsätter hon med toalettstolen, golvet och skåpen. Men badrummet blir inte lika rent och fint som tänderna brukar bli. Vivi inser plötsligt att något har gått fel. Vad ska hon göra när mamma kommer?

Vivi virvelvind busar och skojar handlar om olika busiga upptåg av Vivi – en charmig, klipsk och vild liten flicka som bor i Småland med sin mamma, pappa och två bröder.

Varje kapitel beskriver olika situationer där Vivi testar gränser och gör oväntade saker. När de vuxna reagerar med häpnad, förtvivlan och irritation, reagerar även Vivi på olika sätt, men varje gång lär de sig något nytt av varandra.

Vivi virvelvind busar och skojar riktar sig till barn i åldern 4-6 år och är lekfullt illustrerad av Lotta Myrefelt. Boken passar perfekt för högläsning, men de originella bilderna gör att även barn som inte kan läsa finner glädje i att bläddra i den på egen hand.

Boksläpp: Boken släpptes den 16 februari 2024 och distribueras via Stardist.

ISBN: 978-91-9866-043-2

Har du ett färdigt bokmanus är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss. Vi samarbetar både med debutanter och etablerade författare som föredrar ett litet förlag med personligt anslag.