Carol Sjögren

FÖRFATTARE och illustratör

Carol Sjögren
Carol Sjögren

Carol Sjögren debuterar med ”Yogahgaia: En lekfull yogaresa för barn” den 28 juni 2024. Det är en kombinerad yoga- och sagobok som visar hur du steg för steg kan introducera yogaträning i en barngrupp med hjälp av sagoberättande och rollspel.

– Ända sedan jag blev yogainstruktör har jag funderat på att skriva en bok om yoga för barn. När jag jobbade på förskola märkte jag att yogaövningar gjorde barnen mer avstressade och lugna. Jag testade att kombinera övningarna med sagoberättande och rollspel. Det fick barnen att uppleva övningarna som en spännande lek och gjorde dem mer fokuserade på yogans olika rörelsemoment, säger Carol Sjögren.

Att utöva yoga med hjälp av sagoberättande och rollspel kan även hjälpa barn att bli mer kroppsmedvetna och fokuserade, samtidigt som de lär sig att utveckla sin empati och respekt för andra.

– Genom min undervisning och nya bok, vill jag betona vikten av vänlighet, respekt och förståelse för alla levande varelser, inklusive oss själva. Jag hoppas också kunna öka medvetenheten om hur vår miljö påverkar allt levande.

Carol föddes i Enköping 1957 men flyttade tidigt till Schweiz och senare till England med sin engelska mamma. Hon återvände i vuxen ålder till Sverige för att lära sig svenska, efter att ha studerat grafisk design vid Bournemouth & Poole College of Art. I Sverige har hon bland annat arbetat som formgivare på bokförlag, där hon har formgett och marknadsfört barn- och ungdomsböcker.

Omkring år 2012 kom Carol i kontakt med yogan och utbildade sig till yogalärare vid Yoga & Ayurveda Center i USA, som är godkänt av föreningen Yoga Alliance, samtidigt som hon arbetade inom barnomsorgen. Efter att hon blev diplomerad yogalärare 2018, har hon arbetat på Nordic Wellness som lärare i såväl traditionell yoga som yin- och barnyoga.

I MEDIERNA

Svensk Bokhandel – Debutantporträtt

Boktugg – debutantporträtt

Smakprov

Pressmeddelande

YOGAHGAIA – EN LEKFULL YOGARESA FÖR BARN

Yogahgaia
”Yogahgaia: En lekfull yogaresa för barn” av Carol Sjögren.

”Yogahgaia: En lekfull yogaresa för barn” är en lättläst manual och sagobok som öppnar dörren till yogans universum på ett fantasifullt och inspirerande sätt. Boken vänder sig till lärare, föräldrar och andra vårdnadshavare som vill lära barn att utöva yoga genom sagoberättande och rollspel.

Med enkla förklaringar och en blandning av fantasifulla och vägledande bilder, visar boken hur du, steg för steg, kan gå till väga för att introducera yogaträning i en barngrupp.

Först lär du barnen att känna sig trygga på sina mattor genom att testa och leka fram olika positioner och andra övningar. Därefter utförs övningarna i en följd med sagan som stöd. Det kan liknas vid en resa ni gör till det magiska landet Yogahgaia.

Fördelen med yogaträning är att den kan hjälpa barn att varva ner och bli bättre på att hantera stress. Ett annat syfte är att öka barnens kroppsmedvetenhet och koncentrationsförmåga, så att de lättare kan dra nytta av sin fulla potential, både i skolan och livet i stort. Yoga för barn är, helt enkelt, magiskt välgörande! 

Samtliga övningar och positioner har utvecklats efter många timmars träning med barn i åldern 3-8 år.

Boksläpp

Den svenska utgåvan släpps den 28 juni 2024 och den engelska utgåvan släpps den 28 augusti 2024. Båda böckerna distribueras via Stardist.

Svensk utgåva – ISBN: 978-91-9866-049-4

Engelsk utgåva – ISBN: 978-91-9866-045-6

Har du ett färdigt bokmanus är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss. Vi samarbetar både med debutanter och etablerade författare som föredrar ett litet förlag med personligt anslag.