Sofie M Eira, foto Alexander Forslund

Sofie M. Eira

FÖRFATTARE

Sofie M Eira, foto Alexander Forslund

Sofie M. Eira föddes under ett rejält åskoväder 1989 i Lapplands skogar. Numera bor hon med sin familj på landsbygden utanför Uppsala. Trots ett hektiskt liv som arbetsterapeut, frilansande litterär konsult, sambo och mamma till två döttrar, debuterade hon den 12 december 2022 med fantasyromanen Storm över Ealdgyd – första delen i bokserien Arvet Zapalis som riktar sig till tonåringar och unga vuxna. 

Det är en ”high quest fantasy” – en påhittad värld med fiktiva karaktärer som ska lösa ett uppdrag. På klassiskt fantasymanér berör den frågor med fokus på ondska, godhet och moraliska dilemman. Den tar även upp frågor som ”Är allt verkligen svart och vitt eller finns det gråzoner?” och ”Hur snabb ska man vara att döma andras handlingar?”.

Boken skiljer sig samtidigt från många andra i genren genom att lägga lite mer fokus på känslor och relationer. Huvudkaraktären, tonårspojken Miken, är också av en känsligare typ. 

Om Sofie själv får bestämma är detta bara början på hennes författarkarriär. Idéerna till nya berättelser är oändliga och hon har redan börjat skriva nästa bok i serien. Hennes läsare kommer alltså inte att behöva vänta särskilt länge på uppföljaren till Storm över Ealdgyd.

I MEDIERNA

Författarporträtt i Midgårdsormen

Artikel i Boktugg

Artikel i Svensk Bokhandels ”Vårens böcker 2023”

Smakprov

Pressmeddelande

Sju frågor till Sofie

STORM ÖVER EALDGYD

Storm Ealdgyd Sofie M Eira

Zapalis är en magisk flöjt som kan bringa förödelse om den hamnar i fel händer. Nu är den försvunnen och för de flesta bara en myt, men mäktiga magiker är övertygade om flöjtens existens och gör vad som helst för att komma åt dess kraft.

När magikerna i gruppen Nekromantica dyker upp i staden Korporus för att söka efter Zapalis sprider de skräck bland invånarna. Kungen av Östlandet ber magikerna i Lumomantica om beskydd och de båda grupperna drabbar samman på Korporus gator.

Tonårspojken Miken dras ofrivilligt in i magikernas kamp när han upptäcker att han har en sällsynt magisk gåva. Förmågan gör honom till nyckeln i kampen om Zapalis och han tvingas ut på en halsbrytande färd till avlägsna platser. Där är gränsen mellan såväl rätt och fel som vän och fiende hårfin. Klarar Miken att göra rätt val när allt smälter samman i en moralisk gråzon?

Storm över Ealdgyd är en spännande fantasyroman med många överraskande vändningar. Den tryckta boken släpptes den 12 december 2022 och distribueras från och med mars 2024 via Stardist.

ISBN: 9789198660340

Har du ett färdigt bokmanus är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss. Vi samarbetar både med debutanter och etablerade författare som föredrar ett litet förlag med personligt anslag.