Lyft ditt manus med lektörsläsning

Behöver du hjälp med en granskning av ditt bokmanus innan du skickar det till ett bokförlag för bedömning? Många författare använder sig av familj och vänner för att få feedback på sina texter. Det är en god idé, men oftast är närstående för snälla och vill inte påpeka vad som kan förbättras. Dessutom har de kanske inte den kompetens som krävs för att se manuset som något annat än en berättelse. Anlitar du i stället en utbildad lektör, granskas din text på ett sätt som ökar dina chanser att bli utgiven på ett förlag.

Lektörens uppgift är att analytiskt belysa manusets svaga och starka sidor för att förbättra och stärka det inför utgivning. Lektören läser igenom texten noggrant, för anteckningar och skriver slutligen en utförlig analys som inkluderar feedback om exempelvis språkets struktur, skrivteknik, handlingens uppbyggnad, gestaltning med mera. Syftet är att lyfta ditt bokmanus så att det blir mer attraktivt för både läsarna och bokmarknaden.

Ge ditt bokmanus ett lyft

Vill du ge ditt bokmanus ett lyft med vår lektörstjänst? Kontakta oss med kortfattad information om ditt verk, aktuell genre, målgrupp och antal ord eller tecken, så återkommer vi med en prisuppgift. Våra lektörer har lång erfarenhet av lektörsläsning. De går igenom din text och granskar språk, struktur, karaktärer, budskap med mera. Du får därefter ett utlåtande med konkreta råd till förbättringar som du kan använda för att omarbeta eller finputsa ditt bokmanus. Tänk på att du inte förbinder dig att ge ut ditt verk genom Divinamedia Publishing om du anlitar oss för lektörsläsning. Vi kan inte heller garantera att vi antar ditt bokmanus.

Vill du veta mer om Divinamedia?

Vill du veta mer om oss som driver Divinamedia Publishing och vårt sätt att tänka och arbeta?

Har du ett färdigt bokmanus är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss. Vi samarbetar både med debutanter och etablerade författare som föredrar ett litet förlag med personligt anslag.