Michelle Uhlin Lilja

Michelle Uhlin Lilja

FÖRFATTARE

Michelle Uhlin Lilja

Michelle Uhlin Lilja föddes 1992 i Motala. Hon bor numera i den lilla staden Borensberg på Östgötaslätten med familj, tv, katter och en flock höns. Skrivandet har alltid varit en stor passion för henne. Redan i lågstadiet hittade hon på berättelser med udda karaktärer och i högstadiet började hon skriva fantasy. En sommar deltog hon i ett författarläger i Danmark där hon träffade andra ungdomar med samma intresse för att skriva. Tillsammans publicerade de novellsamlingen ”Koffeinprosa”.

Michelles första roman, ”Det utdöda folkets väktare”, utspelar sig i en värld som hon har arbetat med i över tolv år. Idén till huvudkaraktären kommer från vår nuvarande värld där många människor förtrycks på grund av vilka de är – vare sig det gäller kön, etnicitet, sexuell läggning eller politiska åsikter. Boken är också skriven för att unga människor ska kunna identifiera sig med berättelsens huvudperson som lider av både osäkerhet och dåligt självförtroende, vilket Michelle själv hade problem med som ung. Men de kan också känna igen sig i huvudpersonens många positiva karaktärsdrag, till exempel hennes starka vilja och sinne för rättvisa.

I MEDIERNA

Michelle Uhlin Lilja debuterar med fantasyroman

Om världen Acoran och dess legender

Boktugg

Motala och Vadstena Tidning

Midgårdsormen

Smakprov

Pressmeddelande

Frågor till Michelle

DET UTDÖDA FOLKETS VÄKTARE

Det_utdoda_folkets_vaktare
Danskt band – 240 sidor

En dimma hade rest sig ur jorden och omgav både dem och tornet. Det enda Aira hörde var ekot av skriket och sina egna hjärtslag. Blicken fastnade på en rad duliska skrifttecken inristade vid tornets fot. De vackra färgerna från solnedgången blev mer och mer grå ju närmare tornet de kom. ”Tror ni att lätet kom inifrån?” viskade Aira till färdkamraterna. ”Vi borde gå tillbaka till vagnen.” Aira höjde blicken och frös fast när hon fick se en svart skugga torna upp sig.

Detta är Michelle Uhlin Liljas första fantasyroman i en kommande serie om Aira, en 19 år gammal flicka som strävar efter rättvisa och en trygg plats i tillvaron. Aira bor med sin bror och sina föräldrar i en liten kustby i landet Kiritar, och som lärling hos byns arkivarie intresserar hon sig för det gamla duliska folkslaget som en gång hade styrt hennes land. Efter en olycka med en magiker måste Aira lämna sin skyddade tillvaro och ge sig ut på en vandring som totalt förändrar hennes liv. Välkommen till Acoran, en värld fylld av livliga churoxer, trofasta stenhovar och blodtörstiga skymningsmaror.

Den tryckta boken släpptes den 2 maj 2022 och distribueras via Stardist.

ISBN: 9789198660203

Har du ett färdigt bokmanus är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss. Vi samarbetar både med debutanter och etablerade författare som föredrar ett litet förlag med personligt anslag.