BOKSLÄPP DEN 28 juni

Den 28 juni debuterar Carol Sjögren med ”Yogahgaia: En lekfull yogaresa för barn”. Det är en kombinerad manual och sagobok som visar hur du kan introducera yogaträning i en barngrupp med hjälp av sagoberättande och rollspel.

”Yogahgaia: En lekfull yogaresa för barn” öppnar dörren till yogans universum på ett fantasifullt och inspirerande sätt. Med enkla förklaringar och en blandning av fantasifulla och vägledande bilder, visar boken hur du, steg för steg, hjälper barnen att bekanta sig med yoga och komma igång med träningen.

Först lär du dem att känna sig trygga på sina mattor genom att testa och leka fram olika positioner och andra övningar. Därefter utförs övningarna i en följd med sagan som stöd. Det kan liknas vid en resa ni gör till det magiska landet Yogahgaia. Fördelen med yogaträning för barn är att den kan hjälpa dem att varva ner och bli bättre på att hantera stress. Den kan också öka barnens kroppsmedvetenhet och koncentrationsförmåga, så att de lättare kan dra nytta av sin fulla potential, både i skolan och livet i stort.

Samtliga övningar och positioner har utvecklats efter många timmars träning med barn i åldern 3-8 år.

– Genom min undervisning och bok, vill jag betona vikten av vänlighet, respekt och förståelse för alla levande varelser, inklusive oss själva. Jag hoppas också kunna öka medvetenheten om hur vår miljö påverkar allt levande, säger Carol Sjögren som är diplomerad yogalärare och arbetar på Nordic Wellness som lärare i såväl traditionell yoga som yin- och barnyoga.

Författarträff med signering sker lördagen den 6 juli, klockan 11 – 14. Plats: Entrén till Nordic Wellness, Kvarngatan 70, 244 32 Kävlinge.

Läs pressmeddelandet

Vill du komma i kontakt med författaren?
Kontakta oss.

Har du ett färdigt bokmanus är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss. Vi samarbetar både med debutanter och etablerade författare som föredrar ett litet förlag med personligt anslag.