Jesper Sipola deltar i Litteraturens lördag i Kulturkvarteret, Örebro

Jesper Sipola deltar i litteraturens lördag

Jesper Sipola, som nyligen debuterade med självbiografin Obetrodd, kommer att delta i Litteraturens lördag i nya Kulturkvarteret i Örebro den 19 november.

Litteraturens lördag är en årlig bokmässa där såväl etablerade författare som debutanter från Örebro län deltar. Förra året besöktes mässan av cirka 3000 personer. Troligen lockas ännu fler till årets mässa, då välkända namn som Klas Östergren och Lena Andersson finns på talarlistan.

Jesper Sipola kommer att hålla ett föredrag kl 12.30 på avdelning ”Uppslaget” en trappa upp och medverkar även med ett bokbord (nummer 29).

Foto: Rebecca Thorslund

– Jag ska avhandla min historia i stort, som även är paketerad i min bok, och lägga till ytterligare reflektioner och resonemang. Vad det blir mer exakt kan jag inte säga just nu. Det beror lite på besökarna på plats, säger Jesper.

Självbiografin Obetrodd är en personlig och ingående beskrivning av ett dramatiskt sjukdomsförlopp utan diagnos.

– Trots att boken inleds med en svår period i mitt liv, har jag valt att rikta större fokus på det positiva. Jag har kommit fram till att man kan påverka en hel del och ge sig själv förutsättningar för att må bra. Jag har stött på alltför många människor som knorrar om livet av ren reflex, som att livet är emot just dem. Det är klart att man måste gnälla ibland, men det är aldrig bra att fastna i gnällfasen.

Litteraturens lördag hålls i nya Kulturkvarteret i Örebro den 19 november.

Litteraturens lördags program 2022

Läs mer om Jesper

Pressmeddelande

Huvudfoto: Kulturkvarteret i Örebro, foto: Magnus Wahman

Har du ett färdigt bokmanus är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss. Vi samarbetar både med debutanter och etablerade författare som föredrar ett litet förlag med personligt anslag.