Partnerutgivning Modell Divinamedia

Klokhet är framtiden

Läsa kod eller bokmanus? För oss är valet enkelt: bokmanus alla gånger! 

Fast utan kod kommer man ingenstans dessa dagar. Därför valde vi att ta hjälp av WeKnowIt i Lund för att få vår hemsida på plats. En stor del av arbetet gjorde vi själva, men det var guld värt att kunna kontakta smarta IT-teknologer så snart vi stötte på problem. Men nu till varför vi finns och vad vi vill bidra med …

Ett litet bokförlag med stora drömmar

Divinamedia Publishing är ett litet bokförlag i hjärtat av Lund. Vi som driver förlaget heter Zara och Jessika – förenade av ett brinnande intresse för litteratur i olika former. När vi träffades för ett år sedan såg vi att det finns ett behov av lättillgänglig kvalitetslitteratur. Även om vi lever i ett samhälle med ett överflöd av information, hungrar ändå många efter kunskap. Att läsa rapporter eller artiklar och ventilera tankar i sociala medier ger kanske en god ögonblicksbild av verkligheten, men tyvärr blir bilden ofta splittrad. Ett litterärt verk läses på ett annat sätt; ett sätt som manar till eftertanke. Böcker är alltså ett värdefullt komplement till den fragmenterade information vi översköljs av varje dag.

Vi fokuserar på det kreativa och unika

Att fokusera på litteratur som ger läsarna ökad kunskap låter kanske lite väl ambitiöst, men vi har ett lite annorlunda sätt att se på kunskap. Enligt vårt synsätt kan en fantasiberättelse kan vara minst lika lärorik som en lärobok i historia om man till exempel värderar det sedelärande innehållet eller vad berättelsen i förlängningen kan åstadkomma. Alla minns vi någon berättelse från vår barndom som berörde oss särskilt djupt och som kanske till och med inspirerade oss att göra något viktigt och värdefullt för oss själva eller någon annan. Det kan ha varit en sann historia, en fantasi eller en mix av båda. Formen för berättelsen spelar mindre roll. Därför begränsar vi oss inte till en viss genre utan väljer att fokusera på det kreativa och unika – det som gör berättelsen speciell. Alltså är vi öppna för allt från nervkittlande spänningsromaner till intressanta biografier, populärvetenskap, barnböcker och vacker poesi. 

Det är trevligare att vara två

Ingen är klokare än Nalle Puh. Därför har vi lånat hans visdomsord för att betona värdet av samarbete vid bokutgivning. De senaste åren har egenutgivningen formligen exploderat, vilket ger författare större frihet på många olika sätt. Vi ser positivt på detta, framför allt när det gäller författare med ett etablerat varumärke som är lätt att marknadsföra. Nackdelen för egenutgivare är att de får dra ett ganska tungt lass när det gäller manusutveckling, produktion och marknadsföring – något som kan bli ett oöverstigligt hinder för många debutanter. Här erbjuder med Divinamedia en lösning som avlastar författaren, där vi delar på både arbetsbördan och förtjänsten efter ett win-win-koncept. Vi blir med andra ord inte bara en stödjande partner hela vägen från manus till färdig bok. Vi utformar också en hållbar marknadsstrategi som hjälper författaren att bygga upp sitt personliga varumärke med sikte på långsiktig framgång i branschen. 

Har du ett bokmanus i skrivbordslådan?

Tveka inte att kontakta oss. Klicka här för att läsa mer om hur du skickar in ditt manus.

Har du ett färdigt bokmanus är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss. Vi samarbetar både med debutanter och etablerade författare som föredrar ett litet förlag med personligt anslag.