En flanörs betraktelser av Per Anders Borius

BOKSLÄPP DEN 3 april

PRESSMEDDELANDE

Den 3 april debuterar Per Anders Borius med aforismboken ”En flanörs betraktelser: Män och andra märkligheter”. Bokens underfundiga aforismer och reflektioner riktar blicken mot den urbana mannens vilsenhet. Dess ömsint sarkastiska anslag gör den underhållande att läsa, samtidigt som den blottar tragiska fenomen på ett träffsäkert sätt.

Kanske är det ett tecken i tiden att ”En flanörs betraktelser kommer” ut just nu. Liksom vid sekelskiftet för över hundra år sedan, finns det en gynnsam grogrund för flanörlitteratur med pessimistiska skildringar av omgivningen. Samtidigt utmärker sig boken genom dess ansats att så ett frö till en positiv förändring.

– Boken blev till i ett av mitt livs många vägskäl. Min far gick bort och jag blev plötsligt äldst i familjen. Gud knackade på dörren och jag öppnade den på glänt. I samma veva fick ”metoo”-rörelsen mig att fundera både på mig själv som man och på andra män som män. Vad är det vi gör med oss och vår värld? säger Per Anders Borius.

Författarträff med signering sker onsdagen den 3 april, klockan 16 – 19. Plats: Estniska Huset, Bytaregatan 28, 222 21 Lund. Vill du komma i kontakt med författaren? Kontakta oss via e-post.

Läs pressmeddelandet

Har du ett färdigt bokmanus är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss. Vi samarbetar både med debutanter och etablerade författare som föredrar ett litet förlag med personligt anslag.