Den gyllene dalen av Malin Sellergren

Boksläpp 27 januari

Vacker och berörande konstsaga

Har du varit i dalen som glimmar, där småfolk och småkryp i bäckarna simmar? En gyllene dal, där du kan göra allt du någonsin drömt om och är perfekt som du är – bara genom att finnas till?

Barnhemsflickan Elara längtar efter att finna en plats där hon kan vara sig själv och inte behöver anpassa sig efter barnhemmets krav och regler. När hennes lillebror dör i lungsot, bestämmer hon sig för att finna Den gyllene dalen – en magisk plats där hon kan få ett friare liv och kanske återförenas med sin bror.

Den gyllene dalen är en 90-sidig konstsaga med poetiska sånger och 72 fantasifulla bilder som för tankarna till Elsa Beskow och Beatrix Potter. En rörande berättelse som tar upp teman som meningen med livet och döden, sorg över förlorade drömmar och vad som kan skapa meningsfullhet och lycka i livet.

– Vi förtjänar alla att leva i en gyllene dal, där vi kan bli sedda och älskade för de vi är och där våra djupaste drömmar kan förverkligas. Vi lever i en ovanligt turbulent och föränderlig tid, där det kan vara lätt att tappa fotfästet och gå in i stress, prestation och konkurrenstänk. Genom att stanna upp och finna tid för reflektion och eftertanke, blir det lättare att hitta sitt lugn och sin egen kraftfullhet och inre styrka, säger bokens författare och illustratör, Malin Sellergren.

Malin Sellergren
Foto: Carina Lindgren.

Malin bor i Stockholm och arbetar, förutom som författare och illustratör, även som konstnär och formgivare. Hon är för närvarande aktuell med en konstutställning hos Lidingö Ortopedmedicinska Team och håller även i målarkurser för barn. Hon har tidigare illustrerat kapitelboken Klinga och Kapulko i rymden och medverkat i olika muralmålningsprojekt. Den gyllene dalen är hennes första egna bilderbok.

TIDER OCH KONTAKT

Den gyllene dalen ges ut i hårdband den 27 januari 2023. E-boken släpps den 5 augusti 2023.

Vill du komma i kontakt med författaren eller beställa ett recensionsexemplar?

Kontakta oss direkt via e-post.

Pressmeddelande

Läs mer om Malin

Har du ett färdigt bokmanus är du hjärtligt välkommen att skicka det till oss. Vi samarbetar både med debutanter och etablerade författare som föredrar ett litet förlag med personligt anslag.